...
Indhold og forløb
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Indhold og forløb autosadelmager


Uddannelsen til autosadelmager giver dig mulighed for at lære, hvordan man kan restaurere gamle veteranbiler eller lave nye læderkabiner både til biler og lastbiler eller nyt til motorcykler eller både.

Som autosadelmager får du et spændnede og alsidigt job, hvor du både kan restaurere det gamle eller redesigne og fremstille noget nyt.

Du skal kunne rådgive og vejlede kunder om priser, materialer og tekstiler ud fra kundens individuelle ønsker og behov.

Som autosadelmager skal du også have evnen til at forestille dig det færdige resultat, før arbejdet begynder og derfor have god sans for form og farver. Det er også en fordel at have gode fingerkræfter.

Uddannelsen til autosadelmager tager op til 4 år.

Krav til dig

Du skal have mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve. Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du være vurderet uddannelsesparat.

Hvis du har en uddannelsesaftale med en virksomhed, opfylder du adgangskravene til en erhvervsuddannelse. Du skal dog altid have opfyldt din undervisningspligt.

Forløb

Uddannelsen består af et grundforløb, der tages på en erhvervsskole og varer 20 eller 40 uger, samt et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb. Du kan vælge mellem flere forskellige specialer.

Fag
På skolen undervises du fx i:

  • Fagtegning
  • Design
  • Materialeforståelse
  • Matematik

Men du skal også have fag som informationsteknologi, brandkrav, iværksætteri og innovation samt salg og service.

Praktik
I praktiktiden bliver du oplært i de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen. Praktikken foregår på en arbejdsplads. Der er ikke mulighed for at komme i skolepraktik.

Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve.

Skive Tekniske Skole benytter digital post. Det betyder, at post fra skolen fortrinsvist fremsendes gennem e-Boks
Velkommen til den mangfoldige verden på Skive Tekniske Skole.
Skolens uddannelser udvikles i tæt samspil med erhvervslivet og de videregående uddannelser. Vi uddanner til forskellige erhverv og til forskellige videregående uddannelser, og derfor ser vi en ære i at uddanne det hele menneske, at være med til, at den enkelte får realiseret sit potentiale fagligt, personligt og socialt. Vi hjælper på vej med at se og at realisere det potentiale.
Skive Tekniske Skole
Kongsvingervej 1
7800 Skive
Tlf.: 99 14 92 00
Mail: sts@skivets.dk
sikkerpost@skivets.dk
© 2018 Skive Tekniske Skole - Alle rettigheder forbeholdes