...
Hovedområder og fagretninger på grundforløb
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Hovedområder og fagretninger på grundforløb


Hovedområder

Erhvervsuddannelserne er bygget op omkring fire hovedområder. Skive Tekniske Skole tilbyder to hovedområder:

  • Teknologi, byggeri og transport
  • Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Hvert hovedområde er opdelt i fagretninger, som introducerer dig til forskellige uddannelser. En fagretning er et tema, der retter sig mod en gruppe af erhvervsuddannelser, som har noget fagligt tilfælles. Nedenfor finder du beskrivelser af fagretningerne.

Fagretninger

Skive Tekniske Skole tilbyder nedenstående fagretninger.

Byggeri og indretning

Byggeri og indretning er for dig, som fx interesserer dig for at bygge huse, at indlægge strøm i dem, at indrette boliger eller designe og fremstille møbler.

Undervisningen er bygget op om forskellige projekter, hvor du er med til at frembringe konkrete produkter på skolens værksteder. Det starter med at få gode ideer, lave tegninger og finde frem til en god løsning. Undervejs lærer du om materialer, fagudtryk og arbejdsmetoder, og hvordan du bruger værktøj og maskiner. Så det ender med et moderne hus, en elektrisk styring eller et smukt og funktionelt møbel.

Vores danskundervisning indgår i projekterne, hvor du bl.a. skal dokumentere dit arbejde på værkstedet i billeder og tekst. I løbet af Grundforløb 1 besøger vi forskellige virksomheder og møder virksomhedsejere og elever på Grundforløb 2. Det vil give dig et godt grundlag for at vælge den helt rigtige uddannelse at fortsætte i efter Grundforløb 1.

Byggeri og indretning er et godt valg, hvis du fx vil være elektriker, tømrer, snedker, maskinsnedker, møbelpolstrer, forsyningsoperatør eller lignende.

Mekanik og metal

Mekanik og metal er for dig, som fx interesserer dig for biler, teknik, robotter og avancerede maskiner og kan lide kombinationen af håndværk og teknologi.

Undervisningen er bygget om forskellige projekter, hvor du er med til at frembringe konkrete produkter på skolens værksteder. Det starter med at få gode ideer, lave tegninger på computeren, gå videre med 3D printning og finde frem til en god løsning. Undervejs lærer du om materialer, fagudtyk og arbejdsmetoder, og hvordan du bruger værktøj og maskiner. Så det fx ender med en smart velkørende bil, en form der kan bruges til massefremstilling af nye produkter eller produkter i jern med flotte svejsninger.

Vores danskundervisning indgår i projekterne, hvor du bl.a. skal dokumentere dit arbejde på værkstedet i billeder og tekst. I løbet af Grundforløb 1 besøger vi forskellige virksomheder og møder virksomhedsejere og elever på Grundforløb 2. Det vil give dig et godt grundlag for at vælge den helt rigtige uddannelse at fortsætte i efter Grundforløb 1.

Mekanik og metal er et godt valg, hvis du fx vil være personvognsmekaniker, smed, værktøjsmager, industritekniker, teknisk designer, industrioperatør eller lignende.

Mad og service

Mad og service er for dig, som er vild med at lave mad. Er du nysgerrig på råvarer, og hvordan man kan tilberede dem på forskellige måder? Vil du gerne vide mere om, hvad der er sundt for dig, og hvordan forskellige mennesker bør spise? Kan du lide at yde service og arbejde med mennesker? Så er Mad og service en fagretning for dig.

Undervisningen er bygget om forskellige projekter, hvor du fx er med til at tilberede maden i skolens køkken. Det starter med at få gode ideer, udvikle retter og produkter, som du skal ud at lave i køkkenet. Undervejs lærer du om råvarer, fagudtryk og arbejdsmetoder, og hvordan du bruger redskaberne i køkkenet.

Vores danskundervisning indgår i projekterne, hvor du bl.a. skal dokumentere dit arbejde i billeder og tekst. I løbet af Grundforløb 1 besøger vi forskellige virksomheder og møder virksomhedsejere og elever på Grundforløb 2. Det vil give dig et godt grundlag for at vælge den helt rigtige uddannelse at fortsætte i efter Grundforløb 1.

Mad og service er et godt valg, hvis du fx vil være kok, ernæringsassistent, tjener, bager, cater, smørrebrødsjomfru, serviceassistent eller lignende.

Skive Tekniske Skole benytter digital post. Det betyder, at post fra skolen fortrinsvist fremsendes gennem e-Boks
Velkommen til den mangfoldige verden på Skive Tekniske Skole.
Skolens uddannelser udvikles i tæt samspil med erhvervslivet og de videregående uddannelser. Vi uddanner til forskellige erhverv og til forskellige videregående uddannelser, og derfor ser vi en ære i at uddanne det hele menneske, at være med til, at den enkelte får realiseret sit potentiale fagligt, personligt og socialt. Vi hjælper på vej med at se og at realisere det potentiale.
Skive Tekniske Skole
Kongsvingervej 1
7800 Skive
Tlf.: 99 14 92 00
Mail: sts@skivets.dk
sikkerpost@skivets.dk
© 2018 Skive Tekniske Skole - Alle rettigheder forbeholdes